Filmavond ‘Where are you, Adam?’

5 juni 2024 om 19:30 uur
Kom de film ‘Where are you, Adam?’ zien op Emmaus. Deze docu-film gaat over de fundamentele waarden van orthodoxe gelovigen en geeft een inkijkje in het leven van monniken op de berg Athos. De film sluit af met een interview met de Oekraïense maker van de film.

De film

‘Where are you, Adam’ vertelt het verhaal van het eeuwenoude Grieks-orthodoxe kloosterleven op Mount Athos. Op dit schiereiland is een vrije monnikenrepubliek in Griekenland. Deze vormt het geestelijk en cultureel centrum van de Byzantijnse kerk. In de film wisselen beelden van ruig berglandschap af met fragmenten over het leven van de monniken. Zo ontstaat een cadans tussen bidden, werken en de natuur. Het is een prachtige vastlegging van een wereld waar de tijd niet door de klok wordt beheerst.

Deze indringende film werd gemaakt door diaken Aleksandr Plyska en cineast Aleksandr Zaporoshchenko uit Oekraïne. De film is Grieks gesproken en Nederlands en Oekraïens ondertiteld.

Bekijk de trailer hier. Meer lezen? Klik hier voor de review die het Katholiek Dagblad publiceerde.

Meedoen?

De avond begint om 19.30 uur. Emmaus zorgt voor koffie en thee. Wij vragen een donatie van € 10,- (te betalen bij aankomst). De opbrengst hiervan komt ten goede aan de filmmakers en hun familie die uit Oekraïne moesten vluchten.

Meld je aan met onderstaand formulier of neem voor meer informatie contact op met Dorris Rijnen (drijnen@emmausbezinningscentrum.nl).

Meld je aan

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Wij versturen 4x per jaar een nieuwsbrief naar de vrienden en vrijwilligers van Emmaus.

Volg ons op Social Media!