2001-nu: Betanië en verdere moderniseringen

24 september 2023

In 2001 worden Karel en Tiny Pouwels de nieuwe beheerders. Zij breiden het complex in 2006 uit met een vrijstaand retraitehuis en beheerderscomplex ‘Betanië’. De naam verwijst naar een dorpje in Israël waar Jezus graag verbleef, bij zijn vrienden Lazarus, Martha en Maria. In 2016 namen Maarten en Marjolein Over het stokje van de Pouwels over. Onder hun leiding krijgt Emmaus in 2017 een compleet nieuwe vleugel met tweepersoonskamers van hotelniveau. Steeds meer christelijke groepen weten Emmaus te vinden voor retraites, bezinning, een ontmoeting met elkaar en met God.

2021: 100 jaar Emmaus

In 2021 bestaat het missiehuis Emmaus 100 jaar, een heel bijzondere mijlpaal! We kijken met veel dankbaarheid terug op de manier waarop het missiehuis zich door de jaren ontwikkelde en tegelijkertijd haar eigen, unieke hart van gebed en bezinning heeft behouden. Midden in de coronacrisis in 2021 beginnen Doreen en Adrian Pais aan het volgende hoofdstuk in de geschiedenis van Emmaus. Doreen: “De missie van dit huis is dat christelijk Nederland een plek heeft waar ze God en elkaar kunnen ontmoeten om elkaar op te bouwen.”

Het echtpaar brengt veel modernisering op gang, waaronder de volledige digitalisering van alle werkprocessen, een nieuwe huisstijl en website. Emmaus is met zijn 365 bedden een unieke plek voor grote, christelijke groepen. Van 2022 tot 2023 biedt Emmaus in een deel van het gebouw noodopvang aan Oekraïense vluchtelingen, die door oorlog in hun eigen land nergens anders heen konden. In 2023 start de Alpha-cursus binnen de muren van het missiehuis. Jaarlijks heeft Emmaus jaarlijks ruim 16.000 overnachtingen van verschillende christelijke groepen en kerken uit heel Nederland en daarbuiten. Vele vrijwilligers en medewerkers, jong en oud, zetten zich vol passie in voor het huis en de gasten.

Lees het verhaal van Doreen en Adrian, beheerders van Emmaus

Bekijk onze missie

Andere berichten

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Wij versturen 4x per jaar een nieuwsbrief naar de vrienden en vrijwilligers van Emmaus.

Volg ons op Social Media!