Einde opvang Oekraïense vluchtelingen op Emmaus

20 september 2024

Na lange betrokkenheid op Oekraïense vluchtelingen, is er een einde gekomen aan de opvang van vluchtelingen op Emmaus. De liefde voor hen en het gebed om vrede blijven.

In maart 2022 stapte Emmaus als een van de eersten naar voren om Oekraïense vluchtelingen te helpen. Bijna anderhalf jaar woonden er zo’n 80 vluchtelingen in de Rafaël-vleugel. Van alle kanten hebben mensen hieraan bijgedragen. Gastgroepen waren van harte bereid om hun verblijf om te boeken. Veel vrijwilligers meldden zich aan. Nog steeds zijn veel van hen vrijwilliger bij Emmaus.

In juli 2023 vertrokken de Oekraïeners uit Emmaus, in afwachting van de ontwikkeling van een nieuwe locatie, mogelijk bij ons op het terrein. Het bestuur is steeds in nauw contact gebleven met de gemeente Vught. In nauw overleg is inmiddels de beslissing genomen dat onze buren van Hotel De Guldenberg de geschiktere plaats voor meerjarige opvang is.

God gaf ons de mogelijkheid om onze naastenliefde te tonen door de vluchtelingen een veilig onderdak te bieden. Veel Oekraïense families hebben goede herinneringen aan de opvang op Emmaus. En wij aan hen.

Bestuursvoorzitter Guido Vergouwen: “Dankzij heel veel vrijwilligers, en met grote instemming van onze reguliere gastgroepen, hebben wij deze mensen maximaal kunnen verwelkomen in ons huis. Nu wij sinds kort weten dat er een heel goed alternatief ligt, dragen we het stokje met een gerust hart over aan onze goede vrienden van De Guldenberg. De mensen van Emmaus blijven helpen waar mogelijk. En we blijven bidden voor vrede.”

Lees meer op: helvoirt.net

Andere berichten

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Wij versturen 4x per jaar een nieuwsbrief naar de vrienden en vrijwilligers van Emmaus.

Volg ons op Social Media!